Saturday, May 9, 2015

Logo Kolej Perindu

dah ramai sangat yang cari logo perindu besar nak abang belanje saiz A2 punya. klu nk lagi besar pandai pandai la ye trace sendiri. hehe
sebab sayang perindu tu abang upload ni.





logo kolej perindu, logo perindu

cara nk download die
1. right click mouse kt logo perindu tu
2. Open link in new tab, JANGAN open image in new tab.
3. pegi new tab yg sebelah tu baru actual size A2.
ok. apa2 roger.

twitter.com/nazrulazril
facebook.com/nazrulazril
instagram.com/nazrulazril

Sunday, January 19, 2014

volume remote astro byond tak function

tiba tiba
button volume up
volume down tak function
mute pon tak boleh.

soluion:
tekan button ok dgn volume down serentak.
tunggu sampai lampu kt remote kelip 4 kali.

ok dah.

Saturday, March 3, 2012

Friday, April 15, 2011

Eh!! Score Orienteering+ aik..Champion...?? tp =(

Assalamualaikum~
last class outdoor ak,, sadis dibuatny... tapi kali ni ak nk citer last activity ktorg,,,
ha..dlu aku kn pnah post psl orienteering kn tp 2 laen, yg nie laen..hehe
laen mcm mne..?? ha itu yg kite x tau.. hehe


dlu wt actvty nie dlm team ktorg wat cross country orienteering..
tp kali ni ktorg wat score orienteering.. specialny ianya dilakukan secare individu.. haha
ktowg kna cri control marker 2 satu uitm taw.. haha hambik...
dgr perrgh jauh kot, pas2 ade limit time lak 2, habes2...
tapi ak hope jog yg slalo ak wat tuh dapat tolong ak.. hope la.. hehe


DO & DONT'S SCORE ORIENTEERING
-first, kna cri 9 cntrol marker.
-da jumpe aplagi punch la kt control card yg dibekalkan.(sebagai bukti)
-Setiap checkpoint berbeze2 tau.. (ak igt nk sng sampai 1 tempat je terus punch 99 kotak tuh hehe)
-setia checkpoint jugak ad markah yg brbeze ikot tahap..(so kn la pndai2 maen strategi) hehe
-masa yang diberi hanya 1 jam 30 mnt, x kurang x lebeh,
-lwat sampai +1min - 10 markah dan berikutnye~
-kami dibahagikan ikot kategori laki dan pompuan..(beselah pompuan treck pendek) hehe


*da nk start da nih,,
-First2.. kn tulis mase start kt control card.. mase ak start jam menunjukan pkul 1008..
-ak baget time tamat -+ 1 jam 1/2 kire2 kol 1130 abes le~
-then ak dibekalkan map kosong bergerak ke main map utk salin detail..
-lama gak ak kt main map lbh kurang 5min++ kot..(yela nk jln jao kn prepare siap2)..=)
-abes sume checkpoint ak bulat.. hehe (niat kene btol baru bleh buat) hehe
-ak trus langkah seribu ke PI(20). lalu shortcut g canceleri (20)..
-return back g annex (40) byk kn mrkh kt annex.. lalu fac bussiness grak stadium (15)..
-turun bukit gerak pusat sukan (10), pegi PK (20) lak,, huh pnat beb..
-trus gerak transpot unit cuci2 (20).. hehe gua xbuang mase by..
-lari x nmpak org gerak terus fac (15) da mcm naruto kot pnjat bukit x lalu tangga.. haha
-yg lawak time nk g last checkpoint nih la,, mls nk lalu lua redah utan la nmpakny...
-mmg seram nk redah time nih smate2 nk g water tank (15).. Pergh nseb bek ok.. 
-lastly terus lari ikot nesery nk pegi finish point (swimming pool).. 
     *no dlm kurungan tuh ada lah markah bg setiap checkpoint..(so pndai2 la)


alhamdulillah aku dpt collect sume cntrl mrker,
total point ceh lag nk tnye.. full mark kot..
tp bdk2 clss aku ade 8 owg yg dpt 9/9 cntrl mrkr 2, tbik la kt diorg jgk..
hebatkan.. ramai lagi yg jantung kude.. hehe
mase..?? rekod baru la kot mse aku dpt below 1 hour kot..
hehe ak pn trkejurt 55 minit sharp, haha ak pn x caye.. gile ke ap..
nk tau aku dpt no brape..?? haha
of kos la champion kot antare 24 lelaki,hehe =) senyum ke telinge~

alhamdulilah usaha berbaloi.. tapi ad gak pengalaman pahit..
last minute time nk balek ke swimming pool tuh..
aku ternampak,, jeng3.. x tau la ak tenung je die time tuh..
die pn tenung je ak.. die toleh je tmpat lain jap terus ak x tunggu..
PECUTTTT!!! seram beb ak tgk die.. nk tau sape die tuh.. nie hah 
die nih la yg ak mksudkan.. cuak gile beb. naseb time ak redah utan x de nmpak..


ok la 2,brsyukur alhamdulilah everything orait..hahaha
tp yg sedihnye nie clss trakhr utk clss outdoor nie,
mmg sdih gk la sbb syok la clss nie sbb byk actvty luar dan bnde baru ak blaja,hehe


dot pon bleh tahan 180 point dgn 1 jam 16 minit tau~ women champion


anyway tq sgt2 kt en.hisyam sbb byk aja ktowg spnjg clss outdoor nie,
tqvm dan doa kn ktowg brjye dlm final outdoor nnt ye en.hisyam..
lastly mohon ilmu dihalal dan dan diampun silap dan salah~

**********************************************En HISYAM TQVM~******************

Monday, April 4, 2011

Amalak!!! Knotting test pulak~

Assalamualaikum..
pada hari rabu arituh bersamaan 30 march 2011 
ktorg ad 1 test,, nk tau test ap..?? haha test knotting daa~
sharp je kol 8.30am kami semua telah mmencanak di kolej kenanga.. haha

emm masing-masing berlatih cara2 mengikat..hahak..

agak gementar pada masa itu jantung ni tinggi rendah tinggi rendah je..
lebih kirang pkul 9.30 test knotting pn bermula lah.. ha awak cuak,, tetibe geletor~
setiap kumpulan di panggil..dup dap dup dap... mak aiii rilex punye rilex group ak 1 st daa..

mendengar taklimat dan syarat2 test...

haish kami bersedia dengan tali yang ada.. ap lg 1 2 3 mule.. haha =D
masa yg diberikan untuk setiap ikatan ialah 15 saat sahaja..
tah la pada masa 2 sy mule rasa menggigil x tau kenapa..hahaha.. sbb 1st team kot.. =p
antara ikatan yg perlu kami buat ialah jeng3:

reef knot,,

bowline,,

fisherman knot,,

figure of 8,,

clove hitch,,

sheet band,,

double sheet band,,

double fisherman knot,,

dan juga butterfly knot..

lepas siap ikat je kne tnye lak ap die punye function.. naseb la dgr time eh hisyam explain,,
klu x kntoi la x bc buku... nt nk final bru nk carik... jeng3.. haha
adala gak beberapa ikatan yg sy kelam kabut membuatnya tp 
alhamdulillah sy berjaya juga buat..
besarlah harapan supaya markah knotting ni dpt full mark la..hehehe.. =)

*************************************************** SUCCESS***********

Management Game+Mesej..??

selesai je test knotting setiap group diminta untuk membuat satu management game
lepas buat kene terangkan kepada rakan-rakan serta fesi2 yg ada..
langkah diatur sy pun mula berbincang dlm kumpulan sy..

tingg!!~ idea dijan.. kami buat 1 game dimana dlm group 2 ada 5 org..
bermulalah pemikiran untuk mencari management game~

kami  bahagi kepada 3 stesyen kecil. pertama seorang, yang ke-2 2 orang dan yg ke-3 2 orang...
untuk menampakkan management gameny kami akan sampaikan mesej kepada ahli pertama..
kemudian mereka akan lakukan aktiviti dan sampaikan mesej kepada ahli yg seterusnya...
ahli yang terakhir menerima mesej itu akan sampaikn semula mesej yg diterima...
dari situlah markah mereka di nilai.. heheeheh

PROSEDURE PERMAINAN:
1-ahli yg pertama perlu mengikat kedua-dua belah kaki mereka..
    mereka diminta berjalan seperti toyol.. hehe
   pada ketika inilah mesej akan disampaikan..

2-selepas itu peserta yg ke 2 akan mengikat tali di sebelah kaki bersama rakan sebelah,
    rakan pertama tadi sampaikan mesej yg diterima kepada rakan 1 lagi..dan mereka berjalan mengundur.

3-tiba di stesyen 3 seorang pelajar perlu mnyampaikan mesej yg diterima dan
    dan sorang lagi perlu mengikat badan peserta ke-4 dan ke-5..
    mereka perlu berjalan berputar2.. tiba digarisan penamat
    pemain yg terakhir akn mnyampaikan mesej yg diterima..


alhamdululilah kami mendapat pujian daripada en riduan... tetapi same juga
game yg kami buat itu lebih kepada telematch game same seperti kumpulan lain..
bezenya cuma kumpulan kami ad pemanbahan penyampaian mesej,
semua group kelas kami buat telematch game..
kerana kami agak keliru sedikit dengan maksd management game.. hhehe

setelah diberi penerangan mengenai management game ni baru la kami semua paham..
padahal kadang2 management game ni tidak memerlukan apa2 peralatan pun, pkai otak sudah~

CONTOH:
management game ni juga mesti la padat,mudah difahami,ringkas, dan menghiburkan..
tujuanny juga adalah untuk mengisi masa lapang~
tidak memnggunakan rmai pnganjur...
*En Shariman ad memperkenalkan salah satu managemnet game kmi..
-kami diminta berkumpul mengikut persamaan yg di sebut..
-bile en shariman sebut duduk dalam group same baju..
-perrghh masing2 bertempiaran carik partner.. hehe
-dduk dalam group same seluar pulak..
-bertempiaran la lagi kami semua....
nmpak mudahkan management game, x permunggunakan peralatan pn..

******************************************MGT GAME****************

Tuesday, March 22, 2011

show this time : low rope la pulek~ hehe

salam...minggu ni jom tarik tali pulak,,
ari 2 kite da turun bgunan da kan.. haha..
arini aktiviti ktorg low ropes course...
ktorg dbgi2 kpd bberapa kumpulan ditugaskan untok pinjam barang2 ikot team masing2..haha 

haha arni pgi2 dh angkat barang dari store bwk p kt tmpat kejadian..haha..
tmpt kt dtran dkt ngan wall climbing n kolam renang uitm..taw kan? 
ok2...then lpas sume dh ade En hisham pon bgi taklimat... and soo on~ hehe



gmpak gler en hisyam dtg situ nek basikal..haha.. kate outdoor.. hehe
aktiviti bina low ropes msing2 pon bermule..ak dpt gropu dgn zaren, abang, kak su, ngn kucai..
mmg besh...gler2...kteowg pon mule laa ikat...ikat buterfly n manok kt pokok...
paling syok tarik ramai2 nk bgi tali tu tegang...senang citer sume team saling tlg mnolong.. BEST~
abes tgn mlcet2 nk trik tali..hahha...1 jam stgh gak la nk siapkn sume low ropes couse nih..


ktorg decide wat multiple vine.. team laen x leh same dgn ktorg.. so decide la sndiri...
lepas je sume siap..en hisham pon dtg check mngecheck...betol ke x ikatan ktorg...
selamat ke x..?? n suro siap team present cmne nk main couse msing2 lagi..
waa...nmpak cm susah jer kn3...haha.. tapi blm cube blm tau le~

 

tambahan pule, nak lgi bestkan aktiviti nie en hisyam kate sape2 ahli teammate yg terjatoh...
1 team wat semula...haha.. aplagi mmg mencabar laa nmpkny...
Alhamdulillah team ak terbaek~ lebih kurang jam 12.oopm sume pon slmat siapkan aktiviti tu...



couse yg kteowg pling gase mencabar adelah foot loop yg abas team wat..
ngan foward tension traverse yg team amir buat..yg pling senang kompom2 chicken walk...hahah...

 
she is kak Shue~ all this picca is taken from her.. btw tq kak sue


tgk tuh last2 pon sempat lagi.. hehe =)

lepas pasang mesti kene bukak,, adeh ni yg satu hal nk bukak... haha
pasang bukan maen sng tp nk bukak ikatan nih perrgghh,,
tp naseb la baek bukak lagi kejap dari pasang.. kalau x pengsan~
abes je bukak perot la, bile perut da lapau kitorg bedal... hehe 

****************************************************TAMAT*************

Saturday, March 19, 2011

Perrgghh!!! Gayat der abseilling~

assalamualaikum~ new post!! heheh =)
Setelah selesai kelas teori abseilling bersama En. Wan dan En. Hisyam, 
apa lagi kami bergerak langkah untuk memulakan aktiviti abseiling secara praktikal. haha
Kami semua berkumpul di menara Kejuruteraan di tingkat 11. 
nampak tinggikan tingkat 11.. mule ala tingkat 11 jer..(padahal jeng3..)

first2 menstilah kn susun barang abseilling dulu.. nk make sure brang x ilang la pon kn.. 
ktorg mengumpulkan barang2 tersebut di satu tempat dan 
mula menyediakan peralatan yang akan digunakan terlebih dahulu. 
Setelah semua peralatan siap disusun ianya dipasang dan dibantu oleh student master En Hisyam yang lain, 
kami..?? baru diploma la.. blm dpat kelulusan lagi nnt degree insyallah..

kami dibahagikan kepada 2 kumpulan di mana wakil setiap kumpulan akan bergilir2 turun ke tingkat bawah. Setiap orang perlu membuat simpulan bowline di pinggang mereka sebagai tujuan keselamatan. Selepas kami bersama berkumpul untuk memulakan aktiviti tersebut, kami bersama membaca doa bagi memberkati aktiviti kami serta di minta perlindungan sepanjang aktiviti tersebut. 

 Sebelum itu, kami juga telah diberikan masa untuk mencuba ikatan kami bersama En. Hisyam sebagai pengajar untuk membantu kami jika terdapat masalah. Selepas itu, seorang demi seorang mula turun dan setiap saat ketika menuruni bagunan tersebut, dapat dirasai perasaan khuatir, gementar, takut apabila melihat ketinggian bangunan tersebut. hehe.. (ayat x leh tahan)

sume orang standby.. yg nie nme die yaa ren laa.. hehe

nampak.. lain kan.. hehe ni mnenya australian style.. saje nk wat gempak.. mule2 nmpak ok,.,
padahal perrrgh tuhan saje yg tau gayat ke x gayat time muke tertelungkup ke bawah tuh...
abseilling~ abseilling~ abseilling~ oh abseilling~ 

kasi zoom dekat sikit,, picca taken by Abesstos

and this picca taken by yaarenlaa

huh lega da sampai bawah,, alhamdulilah selamat... Tapi x puas hati gak la, x sampai 2 minit kami sudah sampai ke bawah. cis kejap btl tpi sume perasaan ilang, yang tinggal perasaan lega yang setelah selesai menjalankan abseilling...

**************************************ABSEiLLING~******

Monday, March 7, 2011

aik,,?? sudah tukar ka..

semalm~ btl la semalam,,,




hari ni ak igt En hisaym yang ajaq ktorg,, tapi huh dah tuka dah la..
actually en hisyam x dpt dattng atas urusan yang x dapat di elakkan
jadi die meminta student master beliau untuk menggantikan tempat beliau~

************************** ok je..********